ODRŽANA 3. UTRKA SOLARIH AUTOMOBILA

0
381

U Sisku je u subotu 06. lipnja 2015. održana 3. utrka solarnih automobila u organizaciji Tehničke škole Sisak. Natjecalo se ukupno deset ekipa hrvatskih strukovnih škola. Start utrke je bio u 10 sati ispred hotela Panonija. U utrci je pobijedila momčad Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar, dok su momčadi Srednje škole Novska i Tehničke škole Kutina zauzele drugo odnosno treće mjesto.

3.-utrka-solarnih-automobila

Uz najbolje tri momčadi u utrci su sudjelovale i momčadi Tehničke škole Sisak, Srednje strukovne škola Velika Gorica, Elektrotehničke i prometne škola Osijek, Industrijsko-obrtnička škole Slavonski Brod, Elektroindustrijske i obrtničke škola Rijeka, Srednje škole Slunj i Strukovne škole Gospić.

Po prvi put na utrci ove godine nastupila je i momčad Srednje škole Novska s vozačem Eugenom Hraniteljem i odmah zauzela drugo mjesto.

Realizaciji utrke, uz Tehničku školu Sisak kao nositelja, potporu su dali i Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak.

Za iduću godinu najavljene su i nove ekipe iz Hrvatske, ali i Slovenije.