S   ELA
Predstavljen projekt Tehničke škole Sisak: SOELA - solarni električni automobil U hotelu Panonija u Sisku predstavljen je 25. listopada 2012. projekt SOELA - solarni električni automobil čiji je nositelj Tehnička škola Sisak. Uz nositelja u Projekt u uključeni i partneri Sisačko-moslavačka županija, HZZ - Područni ured Sisak te još 4 srednje strukovne škole: Srednja strukovna škola Velika Gorica, Tehnička škola Kutina, Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar i Elektrotehnička i prometna škola Osijek. Predstavljanje Projekta otvorio je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović. U  ime partnera okupljenim sudionicima obratili su se Andrija Rudić, zamjenik županice Sisačko-moslavačke županije, i Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar, a sam Projekt predstavio je njegov voditelj Stevče Arsoski.
25.10.2012. Predstavljen projekt
Edukacija pod nazivom "Dizajniranje solarnih automobila" održana je od 8. do 12. siječnja 2013. u Topuskom. Edukaciju, namijenjenu mentorima škola partnera projekta, vodio je poznati dizajner prvog električnog automobila Igor Jurić koji je tom prigodom održao predavanje iz izrade i dizajniranja solarnih automobila. Vježbe iz solarne tehnologije održala je Maja Maratović s ciljem da se mentorima objasni stvarni fotonaponski sustav, temeljni izvor energije za pokretanje solarnog automobila. Tijekom vježbi, koje su rađene po koracima, obuhvaćen je cijeli niz mjerenja na ćelijama (serijski i paralelni spoj fotonaponskih ćelija, premosna (bypass) dioda i dr.).      U neslužbenom dijelu edukacije predavači i mentori izmjenjivali su dosadašnja iskustva, ideje i prijedloge vezane za konačni cilj projekta.
08.01. do 12.01.2013. U Topuskom održana edukacija iz dizajniranja solarnih automobila
U okviru projekta SOELA organizirano je studijsko putovanje u Ženevu i Pariz koje je trajalo od 15. do 21. ožujka 2013. U njemu su sudjelovali predstavnici svih partnera uključenih u Projekt kao i stručni suradnici koji su sudjelovali u njegovom osmišljavanju. Putovanje je započelo posjetom  83. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi. Specifičnost ovogodišnjeg sajma je i velik broj ekoloških modela među kojima su modeli s hibridnim pogonom, modeli pokretani komprimiranim prirodnim plinom te modeli s elektromotorima. Tijekom putovanja posjećena jedna od Renaultovih tvornica u neposrednoj blizini Pariza u kojoj se proizvodi i električni model Zoe. Sudionici su imali priliku kroz više proizvodnih hala vidjeti način nastajanja automobila od izrade dijelova karoserije do konačnog proizvoda. Osobito su bili zanimljivi roboti koji se koriste za najkompleksnije i najpreciznije poslove kao što su zavarivanje limova karoserije, ugradnja motora i sl. Slobodno vrijeme  u Ženevi i Parizu sudionici studijskog putovanja iskoristili su za druženje, šetnju i razgledavanje brojnih znamenitosti.
15.03. do 21.03.2013. Studijsko putovanje - posjet Sajmu automobila u Ženevi i tvornici automobila Renault kraj Pariza
LINK LINK
Solarni električni automobil su izradili učenici: Jakov Denona, Nikola Žilić, Marko Raspović, Ante Nekić, Petar Kladarić Krešimir Nakić, Robinson Duhanaj, Nikola Vidošević, Leonardo Sutlović, Marko Brzoja Projekt je uspješno završen pod stručnim vodstvom mentora: Ante Ivanca i Branimira Vukića. Ljetna škola projektiranja solarnih automobila organizirana je u Zadru od 23.06. do 03.07.2013. godine. U ljetnoj školi sudjelovalo je 40 učenika “škola-partnera” u projektu SOELA solarni elektricni automobil financiran sredstvima Europske unije. Za više kliknite na link.
01.06. 2013. Ekipa Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar prva je napravila solarni električni automobil u okviru projekta SOELA koji je financiran sredstvima Europske unije.
LINK LINK
03.07. 2013. Ljetna škola dizajniranja solarnih automobila
29.08. 2013. Solarni automobili spremni za utrku
Solarni električni automobili (slike od lijeve strane prema desnoj) ekipa iz Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar, Srednje strukovne škole Velika Gorica, Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Tehničke škole Kutina i Tehničke škole Sisak.  
20.10. 2013. UTRKA
Utrka solarnih automobila održana je u subotu 14. rujna. Prezentaciji projekta u hotelu Panonija osim sudionika utrke prisustvovali su dožupan Sisačko-moslavačke županije Ivan Nekvapil, gradonačelnica Grada Siska Kristina IkićBaniček, pročelnik Upravnog odjela  za prosvjetu, kulturu i šport prof. Ivan Lovreković, i gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić. Start i cilj utrke, koju je otvorio dožupan Sisačko-moslavačke županije Ivan Nekvapil, je bio ispred hotela Panonija. Utrka je vožena kroz grad Sisak i Lonjsko polje, a pobjedu u utrci je odnijela Tehnička Škola Sisak.
20.10. 2013. ZAVRŠNA KONFERENCIJA
U nedjelju 15. rujna je održana završna konferencija te dodjela nagrada sudionicima. Završnoj konferenciji osim sudionika utrke su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport prof. Ivan Lovreković i predstojnica Područnog ureda HZZ-a u Sisku Gordana Šegović.
FOTO GALERIJA UTRKE FOTO ZAVRŠNE KONFERENCIJE S   ELA